Pages

Friday, 14 January 2011

Hospital Serdang vs Hospital Putrajaya

Kedua-dua hospital ini adalah hospital rakan bayi.
Apa itu Hospital Rakan Bayi?
Hospital yang support susu ibu sepenuhnya..

Aku dalam dilema nih.
Nak bersalin kat hospital serdang atau putrajaya.
Sabelum ni zara kat hospital putrajaya.
Tapi kali ni aku seperti tak dibenarkan untuk bersalin kat putrajaya,
sebab area umah aku meliputi untuk hospital serdang saja.

Banyak komen dah aku dengar..
Yang Hospital Serdang ni service dia tak elok
Betul ke??
Banyak baby lemas la
Pas deliver baby tak dibasuh bersih
Ada sisa-sisa air ketuban lagi.
Ikut nasib la.
Kalau time tu dapat nurse ok, okla..
Isyy camtu plak ya..

Ikutkan aku yang bekerja kat putrajaya ni
Kalau aku dah sakit sangat time kerja aku pegi jer hospital 
yang terdekat kat putrajaya ni.
Kalau kat umah baru aku pegi serdang 
Boleh gitu??




Sapa ada pengalaman bersalin kat sepital serdang?
Share kat aku..

11 comments:

lydzar said...

ermm hospital putrajaya tu, mcm boleh je kot sesapa pon nk bersalin kt situ. ada je member dari subang jaya dh booking bersalin kt situ. tp kena booking la kot. dh pegi tanya direct kt hospital tu ke?

MommyAqil said...

saya bersalin kt hosp Serdang!!
hihihi...semangat giler nak komen!!
2009 saya lahirkan Aqil..kira baru lg la jugak kan..hurmm..actually kalo saya, saya dah taknak bersalin kt hosp Serdang..rasa cam trau ma pon ade!!huhuhuhu...boleh buat conclusion yg hosp serdang tak cukup pakar or senior doktor!!bayangkan waktu saya juz nk check perut je sbb dh o/due 10 hari..nak tunggu doktor scan almost 5jam..sbb doc yg boleh tgk scan ade kt dlm OT..bayangkan la..
Lepas tu kan..time kt dlm labour room..ade bidan India..Punyala garang gilerrr..pastu ade je yg tak kena..abis kita yg sakit2 ni dimarahnya..at the end anak saya kena Masuk NICU sbb tertelan najis sendiri sbb air ketuban dah sikit...hurmm..tapikannnn saya akui nurse Hosp Serdang mmg baik sgt..boleh kata semua!!semua sudi menolong dgn rela hati..kiranya ternampak keikhlasan diorang...dari Nurse yg kt wad smpai nurse yg kt NICU..suma ok...
hurm..Mummyzara tryla decide nk bersalin kt mana yer..

***cousin saya kan..even duk Puchong tp still bleh bersalin kt Putrajaya..saya rasa boleh kut Putrajaya lg...

mummyzara said...

lydzar : hosp putrajaya mmg kena book dulu kalau luar kaw.

MommyAqil: cerita awak tu menakutkan saya ler hehe..

Ujang9897 said...

pernah gak dgr hospital serdang problem..hee

YanaMIB said...

klu ty sy, sy pn xsetuju akk bersalin kt sepital serdang..lg satu cite ngeri, kakak pada kwn sy bersalin kt sepital serdang tu, uri tertinggal dlm rahim oke! dush dush~

kakak ipar tunang sy bakal bersalin gak..dorg pileh putrajaya..dia kata kt putrajaya tu ada gak yg swasta means kita boleh pileh doktor..mcm ala ala hukm..ada yg swasta...

xpun akak pi je la sepital az-zahrah atau an nur kt bangi..lg selamat..doktor and nurse siap baca kan quran lg utk bg kita tenang..haha..*cite mcm sy dh pernah bersalin jek...hehh~* =P

mummyzara said...

Euuww Yana..

Cerita kamo dah pun buat akak berdiri bulu romanya ~

Tak dinafikan tak semua yang bersalin kat sana ada masalah cenggini

Tapikan masalahnya yg akak dgr semuanya yg hawt2 dan ngeri2 belaka.
Elok2 bersalin normal nnt kang kena cset plak klu deliver kt sana hiissh..

ieja @ iejot said...

bersalinlah di Hospital Tuanku Jaafar di Seremban macam saya!!!... kihkihkih... sbb hospital putrajaya suke men tolak² orang... kahkahkah...
uiks.. lari dari tajuk nih.. tapi takpo... nak gak menyemak disini.. heh heh heh.... akak doakan semoga selamat semuanya... amin... :Þ~

mummyzara said...

aaa..
yang ni satu kes plak.
mmg penah dgr kak niza bab tolak2 nih

kwn sy penah kena sbb hosp da full w/pun da book awal

nak bersalin kat n9 mak ooii jauh la
kak nizaaaa...

mummyzara said...

aaa..
yang ni satu kes plak.
mmg penah dgr kak niza bab tolak2 nih

kwn sy penah kena sbb hosp da full w/pun da book awal

nak bersalin kat n9 mak ooii jauh la
kak nizaaaa...

M.E.Ma'aruf said...

saya bersalin di hospital serdang. nurse mmg semua baik2. tapi malangnya, saya bersalin di sambut oleh3 org nurse, bukan doktor. tapi ok la..nurse tu semua baik2. masa tu first baby, tak tau pulak epidural kena booking kalau nak ambik.haa..rase lah natural birth, takde main ngelat guna ubat tahan sakit nye ler. itu jela yg buat saya takut nak bersalin sampai hari ni..yg lain2, semua ok, nurse2 semua baik2..

Anonymous said...

Pengalaman first baby hukm ok(labour,wad ok),second serdang ok,yg baru ni putrajaya hampeh.wad nurse baik2 cuma time labour room. Nurse,doktor cam hampeh,iahit pun x benang panjang,terjuntai.
Saya dok,keje putrajaya...patutnya keutamaan pada org yg keje n dok putrajaya shj. Kesian org yg dok putrajaya sendiri x dpt bersalin di sini,wajarkah org luar dtg bersalin di sini????apa yg syok sangat bersalin di sini pun xntaula...sakit bersalin semua sama...tp mmg saya puji nurse di labour room serdang...service bagus,sblm bersalin siap ajar cara bernafas,teran yg betul,selepas bersalin dan baby dicuci terus diberi kpd ibu selama 1jam utk. Tujuan menyusu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails