Pages

Tuesday, 18 May 2010

Kisah Merudum Dan Gadjet Baru

Mode gembira dan suka hati, kerana ku dah memiliki apa yang dihajati. My wishlist disebelah kanan blog ini dah pun dipenuhi. Capai jugak akhirnya. So, setelah lama meng'review' dan membuat comparison antar Avent Isis dan Medela Harmony akhirnya aku memilih Avent. (Beli masa Mom & Baby Ekspo kat Mid hari tu, dpt murah sket) Bukan nak kata yang Medela tu tak bagus, tapi nak mencuba jenama ini pula. Memang tak dinafikan yang Avent ni banyak part dia berbanding Medela tapi once guna, terus ada LDR. Kenapa aku beli yang manual ya? Aku beli, sebab Mini E yang ada tu suction dah tak kuat macam dulu. Nak kena service lagi walaupun aku dah bawa pegi service hari tu. So last 3 month ni guna tangan saja. Aci tak?

Jadi nak cerita pasal production aku yang merudum last week. Ia disebabkan bendera jipun datang menjajah huwaa..Dalam 3x aku pump aku dapat dalam sekitar 9 oz saja! Kurang 3 oz biasa yang aku dapat. Sekali pump dan perah dapat 3-3-3. Oh ianya sangat mendukacitakan aku. Walaupun begitu zara tetap feeding dengan konsistennya 16 oz sehari. Cuma aku tak dapat nak buat frozen stok dengan jayanya lagi. So pumping tetap diteruskan seperti biasa walaupun aku akan meninggalkan zara buat pertama kali untuk pergi BTN huwaa..

3 comments:

mamarifqy said...

salam Kak.

Nak tny.akak beli yang manual avent tuh..how much ek??
Saya gune spectra3 tuh.tapi rase cam nak standby gak yg manual 1

mummyzara said...

salam mamarifqy..
ok juga standby satu lagi.
sy beli dgn harga RM229
Kalau tak harga sebenar RM289..

Mimie Fazira said...

owh acik mimie terbalik pulak ... guna avent lambat nak LDR bila guna harmony cepat je .... hehehe ...

anyway ... happy pumping k ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails