Pages

Thursday, 17 February 2011

40 weeks

Alkisahnya hari ni check up yang ke-40 minggu
Biasalah klinik kerajaan..
Punyala ramai umat
Macam ulat taik

So hari ni punya check up special sikit
Dapat angka giliran jer terus pegi check darah dan air kencing
Pastu baru timbang berat dan blood presure.

Dah tak payah jumpa midwifes dah
terus jumpa doktor
Sebab midwifes kata dah overdue 3 hari
Lama jugak nak tunggu jumpa doktor
nasib baik doktor handsome hehe..

So dah check perut apa semua
Air ketuban cukup
Uri ok
Cuma kepala baby tak engaged dan tak masuk laluan lagi
Doktor bagi sampai 22hb
Kalau tak bersalin lagi
23hb tu kena pegi hospital
Adusshh..
Adik..
Tolongla ibu ya..
Keluar cepat ya sayang
Ibu takut la kalau kena operate huhu~

(Appoinment dgn klinik dah takde dah yahuuu..)

3 comments:

lydzar said...

wahh dh cukup 40minggu yer..baby seronok duduk kt dalam lagi ni..

ermm kalau sampai 22hb tu, mmg doc akan operate eh? ke dorang induce?

apepon, semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan

mummyzara said...

tula lydzar..

tak tau lagi camne
kena tgk condition saya dulu la time tu.
uuuhh serammnya..

oren said...

selalunya, kalo kepala baby dh ke bawah, depa akan try induce, smpai 3 kali masuk ubat..kalo tak kuar gak baby, baru diaorg akan consider utk operate..so, not too worries, kalo bleh normal..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails