Pages

Monday, 14 February 2011

I'm Worried..

 Google Picture

Aku tengah risaula sekarang ni.
Tinggal 8 hari jer lagi kalau diikutkan EDD pada scan tu.
Kalau ikut EDD aku tu
hari ni dah meletupnya.
Tapi tak juga bersalin lagi ni

Zara hari tu 5 hari awal.
Kali ni?
Emm..tak nak la sampai kena induce
Taaakuuuttt...

Satu lagi yang menjadi kerisauan aku
Baca kan ENTRI aku yang ni?
Dah tetap nak bersalin kat Hospital Putrajaya
Tapii...
Kalau penuh aku ke Serdang jugaklah nampaknya
Taapiii lagi..
Kalau kat situ pun penuh juga
Aku tak nak pergi ke Kajang
Aku akan ke HUKM!!
Waahh..
Musim orang beranak ke sekarang ni

Aku risau baby dalam perut ni
Minta2 semuanya ok..

Rata-rata yang aku dengar
orang yang banyak kat sepital sekarang ni
semua orang bukan warganegara
What the hell!!

Aku rasa kerajaan perlu wujudkan sepital 
untuk orang malaysia jer la
mana-mana pegi asyik penuh jer
Nyampah aku..

Sekian entri mak yong untuk hari ni..

8 comments:

izzahazfar said...

salam,

zah dulupun lambat gak :)

just relaks n jgn stress.banyakkan jalan2..insyaAllah akan membantu mempercepatkan kelahiran...msa ni leh dah stimulate susu melalui pengepaman @ bg bb hisap direct...cuma contraction sakit sikit la..zah buat masa anak kedua..hari2 jalan,,pump sekali sehari...berjaya :) - bersalin mudah..

semoga selamat ya!

mummyzara said...

Ntahlah zah..

tiba2 rasa risau dah nak dekat bersalin ni

macam2 dalam kepala ni.
mmg cuba banyakkan berjalan sekarang ni. tapi tapak kaki plak sakit huhu..

anyway thnx a lot zah..

lovemysara said...

semoga selamat sumenyer...skrg memang musim org bersalin..pegi jenjalan mana2 pun mesti jumpa mak yong yg dah sarat,,,geng awak la tu wanie..hi hi byk kn bersabar...muge sumenyer dipermudahkan...amin

MommyAqil said...

Sabar yer Mummy Zara..jgn risau sgt k..saya dulu pun lewat 9 hari,Alhamdulillah tak sempat induce dh rasa nak bersalin dh..Kalo dh ade tanda-tanda awal(macam rasa sakit nak bersalin,tapi tak kerap),try minum air zam-zam,InsyaALLAH tak lama lepas tu, bukaan dah banyak..

mummyzara said...

lovemysara : haha tulah yer. berlaga perut je semua sekarang ni. doakan aku yer..

mummyzara said...

Mommyaqil : awak dulu lewat 9 hari yer. lama gak tu. ok insyaAllah akan guna cara MommyAqil tu. Tapi air zam2 pun dah tinggal sket. Kena cari lagi ni ^_^

ieja @ iejot said...

Sabo²... akak bersalin anak kedua pun lewat gak dari tarikhnya... lewat 3 hari... banyak² bersabar ek.. jangan duk pk sangat... akak doakan agar semuanya selamat...

yujiayao said...

For those of you who are purchasing Faucets,we realize that this is one of the most important purchasing decisions you will make. You have made the best choice in choosing one of our Bathroom Sink Faucets,Kitchen Faucets or Shower Faucets, as they are constructed of the highest grade materials to ensure that your new Faucets lasts forever. You can be confident in your purchase as each item comes with a no hassle 30 day return privilege.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails