Pages

Tuesday, 19 April 2011

Aku Perlukan Deep Freezer!


Nampak gayanya aku memang mamerlukan sebuah freezer
untuk menampung bekalan EBM yang semakin bertambah.
Dalam sehari aku memperoleh sebanyak 3 atau 4 botol.
Cuti masih berbaki lebih kurang 30 hari lagi
Jadi cuba korang bayangkanlah 30hari x 3 botol = 90 atau lebih
Hari ni saja aku telah menggunakan botol Autumnz yang ke 100.
Nak sejukkan icepack pun dah takda ruang dah weii..


Oleh itu perjalanan menggugel freezer telah dilancarkan.
Ada 2 yang menjadi idaman kalbu setakat ni
Kedua-duanya upright freezer

Mistral FZ101U

DAN


Upright Freezer FZ 108 U

Korang ada pengalaman tak antara kedua-dua
upright freezer ni
Mana lagi bagus ya?
Boleh bagi testimonial..

12 comments:

akma said...

wah manyak stok. nak sikit. hehe

cuti bersalin 90 hari ye? untungla. saye 60 hari je lagi 2 mg dah nak masuk keje. isk iskkkk.

zaidah said...

alhamdulillah..banyaknyer stok ebm....

wan nurul hezrina said...

takder plak pengalaman..cumanya masa anak 1st dulu nurul belid deep freezer yang 2nd..200++ jer.n besar..kawan abah yang jual.oklah n bleh guna sampai skang..

mummyzara said...

akma cuti lelama pun bosan gak ekeke..

mummyzara said...

zaidah alhamdulillah moga ianya berkekalan

Identity Classified said...

wani, saya ada deep freezer utk dijual..baru guna 1 year je..jenama pensonic..semua in gud condition..please email me if wani berminat..leh sy provide gmbr..harga bleh discuss

luvly_heart said...

hye! saya ada pengalaman guna faber punya uf tu... tp uf ni mmg susah nak cari kat kedai2 letrik, merata dh saya cari semua kedai letrik, namakan saje.. kalau ada pun dekat best denki, diorang jual yg elba ye, besar... :)

dekat sebulan jugak saya mencari uf ni, last2 pegi sendiri showroom faber dekat fimaco, showroom tu dekat bandar manjalara, sebelah dgn tesco kepong/bndr manjalara.. tp dia hnya buka masa office hour je dan delivery pun within office hour. huhu.

masa mula2 diorang hantar (katanya batch baru), uf saya tak boleh berfungsi dgn baik, rosak! dia tak beku tp just sejuk biasa2 je, lama2 tak sejuk lnsg. saya yg excited ni dh tranfer ebm awal2 lagi, nasib baik sempat jugak selamatkan separuh, manakala separuh lagi dh mula mencair.. dh tak boleh pakai lagi after office hour, 100 oz terpaksa buang gitu je.. huhuhu sedih...

so, saya minta diorang ganti freezer baru dan saya telah diberi uf yg first batch punye yang mmg elok dan berfungsi dgn baik.. skrg ni saya happy dgn uf ni...

kawan sy guna uf mistral tu, ok jugak katanya.. tp jika diberi pilihanm saya akan memilih mistral compare faber tu, tp sbb susah sgt nak cari dan dapatkan uf ni, saya terpaksa jugak la beli faber tu...

:)) boleh tgk dekat blog saya rupa freezer ni ye.. :)

fiza said...

Wah...byknya stok, tahniah ^_^

izzahazfar said...

wanie: pengalaman zah pulak...masa lepas pantang mmh kena cari UP konon2 sbb nak senang susun tp al kisahnya UP ni dia tahan ebm 3 bulan je tau...so rugi sikit...

cadangan zah better beli deep frezer/cheez freezer mcm yg zah guna tu...leh tahan sehingga 12 bulan :) -harga pula lebih berpatutan dari UP...

Farra said...

saya punya UF jenama faber..meh tgk kat blog ada i tempek..btw, UF tu kecik jerk..utk org byk susu mmg tak cyukuop..i suggest UF tu u amik yg size lg besar=lg tinggi..macam I dah tak muat dah..
i think deep freezer lagi leh muat byk susu

m@Ri@ said...

bestnya stok byk...

yatt abdullah said...

hai..salam perkenalan. saya mama yg masih baru dlm breastfeeding. seronok tgk rezeki susu yg melimpah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails