Pages

Sunday, 17 April 2011

Korang Target Nak Anak Berapa??

Off topic sket. Ntah nape aku merapu pasal "nak anak berapa" pada entri kali ni. Yela asek cite pasal susu jer ada juga orang yang menyampah plak kang *whooooppssss~*



 Aku bercadang nak punya anak 3 by 30 year nanti ~ hehehe..
Mungkin umur aku 29 atau 30 gitu aku dah ada anak 3 orang. Waktu tu beza umur zulfaa dengan adik dia dalam 3, 4 tahun. Macam aku dengan adik pompuan aku skrg. Beza umur kami 4 tahun. Aku macam nak ikut jejak langkah mak aku pulak. Nice jer dia merancang ahli keluarganya ekekeke...

Macam mak aku skrg, umur nak masuk 50 tahun tapi anak dah besar-besar semuanya. 
Kakak aku dah 28 tahun dan adik aku yang bongsu umur dia 19 tahun. Bila kita org keluar sama2 mesti ada yang tegur macam adik beradik ~ Lagipun mak kawen time umo dia 21 tahun. Aku plak 23 ~ bukan gatal ya dah jodoh..


Pastu pulak, aku rancang nak ada anak paling banyak 5. Dan paling sket pun 4
By 35 umur aku, aku dah beranak semuanya. Pastu full stop..hohohooo
Tapi en somi ada cakap selagi tak dapat anak lelaki selagi tu tak leh berenti beranak *grrrrr~* Apekah!
Kalau dah sampai beranak 4 pun tak dapat...tak daya dah omaakk...

Tapi aku respect dengan ibu-ibu zaman dahulu. Ada yang punya anak hingga sedozen. Semua anak dilahirkan kat rumah je. Dan yang paling bangga berjaya ke menara gading. Kita sememangnya bertuah melahirkan anak yang serba serbi cukup dengan kelengkapan moden. Malah boleh pilih lagi samaada private atau pun awam.

Baiklah secara ringkasnya kita hanya merancang dan Allah yang menentukan segalanya. Mohon maaf andai entri ini ada membuatkan sesiapa tersinggung. 

Sekian entri merapu di malam minggu..

#Psst..korang pulak nak berapa??

4 comments:

hezrina83 said...

memang hajat ati mcm 2 jugak tapi kos idup kat bandar mmg mengujakanlah..kena tgk kwgn jugak gamaknya=(skang nie umo dah 28 n anak nak masuk 2..pastu benti japlah jarak yang pertama 2 tahun nie jarak jauh cket..huhu..kalau jai suri umah takperkot kalau ramai=)

tapi tulah harap yang2nd nie lelaki..tapi kita rncgjer tuhan maha mengatahui

MommyAqil said...

betul tu kan..mak aida pon umo br 52 tp cucu dh nak masuk 3..ank yg 1st pon dh 30..sama jugak mak aida pon kawen umo 21 n aida pon kawen umo 23..hihihi..jodoh kan..nak ade anak 4 je..huhuhu..kalo dpt dua pasang bonus...before 30 nk ade ank 2 after 30-35 ank 2 lg...wahhh berangan je kan..Kita Hanya mampu merancang Tuhan yang menentukan segalanya..

mummyzara said...

hezrina : betul tu kena tgk kewangan kita jugak. sy pun bercadang nak jarak yg jauh sket anak ke3 nnt :)

mummyzara said...

mommyAqil : kita punya history cam sama je kan hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails