Pages

Tuesday, 12 April 2011

Menyusun EBM


EBM lagi...
*PITAM~*
Sila la jangan menyampah dan bosan dengan ai okeh!

Kalau tak nak baca
Sila klik pangkah disebelah kanan atas tu *pheewww~*

Korang nampak EBM kat atas tu tunggang langgang
Itu laki aku punya keje
Aku soh bawa balik simpan
Then dia simpan je la kan
Sabau je la aku

 

Mari kita keluarkan mereka2 ini
untuk disusun atur semula mengikut tarikh
Tarikh yang lama kita kedepan kan
dan tarikh yang awal kita kebelakang kan
Senang nak ambil.
Ikut cara masing2 la
Yang penting korang kena ingat mana yang
nak kena guna dulu

Mesti guna tarikh masa kali pertama
korang wat stok/pam tu ya
guna kaedah FIFO
(First In First Out)

Ini stok masa hari ke-3 dan seterusnya
kelahiran zulfaa
Masih susu awal ibu
Warna pun agak kekuningan lagi
dapat pun tak meriah mana

Masih tak mesra pengguna dengan FS waktu itu


stok ebm ketika berpantang

Inilah hasilnya..
baru cantik dan kemas kan
Stok EBM ni ku dapat kumpul sebanyak 70 botol
ketika dalam tempoh 44 hari ni

Cuti lama lagi ni
Ni pun dah penuh freezer tu
Agak2 korang aku memerlukan Deep Freezer tak??

4 comments:

akma said...

wah terbaekkkkk! pakai FS ye?

mummyzara said...

iye akma..

baru jer guna FS utk ank ke-2 ni
main kutu aje..
xlarat nak bayo sekaligus hehe..

Farra said...

wajib ada deep freezer..cam sy kalau DF tade, alamatnya langsung x dpt nk simpan ikan/ayam etc
ni pon DF dah full + freezer biasa pon full..alhamdulillah

cantik je sume ebm tersusun..mine mmg agak caca merba sbb guna plastic storage tuh :)

hezrina83 said...

aah kena guna DF kot..bis letak susu sumer lauk2 letak mana=)hikhik..bestnyer masa kumpul stok2kan.nak2 penuh peti..terharu bila nengok..stok2 masa pantang mmg pentingkan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails