Pages

Monday, 15 March 2010

Update Stock

Kali ni nak update tentang stock EBM ku. Hari tu cerita tentang EBM ada disini. Aku pulun pam kat opis 3x sehari + pam kat umah sekali. Until now aku dapat collect frozen EBM ku sebanyak 50 bottles!! . Zara minum sekarang ni consistent 16 oz sehari, sometimes ada kurang tapi takde lagi yang terlebih. Mungkin sebab Zara dah start solid. Setakat ni stok frozen yang ada adalah yang bertarikh 28/1 dan ke atas. 3 bottle fresh + 1 frozen stock for her everyday.



Nampak gayanya kalu dah bertambah camni kena beli deep frezeer ni. Lalink can haa?? Ngee...Kadang2 tu nak pump tengok bottle pulak tak cukup. Lari ajak Mr. Hubby beli kat MLO huwaaa. Nasib baik dekat kat umah. Selalu sangat camtu. Tak cukup lari beli, tak cukup lari beli hehe... Sebenarnya ku lebih suka guna Safety Plus botol sebab botol tu memuatkan 4oz for zara feeding. Another collection ku ada MLO and Bumble Bee. Kat bawah adalah fresh EBM



Selagi boleh aku kumpul frozen EBM stok, aku akan kumpul. Biar sampai padat kat frozen tu hehe..Mr Hubby pun ada cakap mana nak letak ikan dan ayam ni hahaaa..
Tunggu green light dari Mr Hubby baru buleh beli. Alhamdulillah rezeki Zara masih ada, semoga ianya berterusan amin..So mommies keep on pumping ya!

14 comments:

Zimah's Depart said...

salam..
waa..byk stok wani..lumayan..sama la kita..peti ais penuh ngn susu je..x muat bubuh lauk bagai..

az said...

Good job!!bestkan tgk stok susu banyak2 dlm freeze.teruskan usaha!!

Mrs Wanie said...

zimah skrg ku beli ayam ikan masak cukup2 utk hari tu jugak :)
az hari2 dok bilang botol susu ada bape ahaks!

HAWA said...

x berapa nak paham, coz blm kawen.. huhuhu

HAWA said...

x berapa nak paham, coz x kawen lagi... huhuhu

Srifairus said...

wah banyaknya stok.. harus berusaha mengumpul stok sebanyak ini jg nie.. stok makin sikit.. susu drop plk lately nie.. semangat2....

BicaraHati said...

wah..hebat ko wani..zara mmg bertuah dpt ibu cam ko..hehehe...cayok..cayokk!!..wani..aku support ko..zara..nnt besar jgn lupa jasa ibu tau..hehe..

Mrs Wanie said...

Cik Hawa: kawen dulu pastu tuntut ilmu ngn aku noo..insyaallah pasni aku jd peer counselor auww!

SriFairus: Always pumping dan kosongkan breast sekerap yg mungkin kan..

Bicara Hati aka Kawanku zati: Bila ko da ada anak nnt ko pun mst wat cam aku tau hehe..

m@Ri@ said...

wah byknya stok ebm..nak usaha kumpul gak ni..tp sekali pump dpt 2 3 oz je..huhu..harus tingkatkan prestasi..;)

sarahtebuan said...

wah jelesnya tgk stok EBM pnuh peti ais. saya baby nk masuk 5 bln. pun tgh giat nk wat ngan kumpul stok balik. tp tu la, lately baby cm kureng sket minum, rasanya sbb gatal gusi kot

Mrs Wanie said...

Maria : usaha tangga kejayaan. jgn mudah putus asa
sarahtebuan : apa yg menyebabkan sarah rasa gusi dia gatal? berapa per oz dia munum setiap hari?

sarahtebuan said...

bg 3.5x5 masa keja..b4 dis baby salu isap jari..tapi this time dia lagi kerap isap jari + merengek sket..pastuh kalau nk tarik jari cm kuat sket..dulu tak cmtuh..abah dia try bg isap jari dia rasa cm ada sumthing..haha tatau la..1st time mother ni

AM SYA said...

waniee!!

bagusnye ko!

kagum betol aku...

haaa~nanti2 bleh la aku blaja dr ko sume bnde2 ni ;)

Zakilah said...

hebatnye dapat stok EBM yang begitu bnyk...jeles...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails